Insecten zijn voor de meeste onder ons irritante beestjes en dan vooral de vliegende exemplaren. En wie dacht dat ze enkel tijdens de zomer actief zijn, is eraan voor de moeite. In onze kalender sommen we op wanneer je de meeste insecten kan verwachten.

Lente

Na de koude wintermaanden steken (vliegende) insecten weer de kop op. De stijgende temperaturen en de regen bieden de perfecte kweekvijver om zich volop voort te planten. Muggen planten zich vooral in stilstaand water voort. Vliegen daarentegen hebben geen water nodig maar wel de warmere temperaturen. Vanaf maart en april zal je dus steeds meer (vliegende) insecten waarnemen.

Zomer

Je raadt het al: insecten zijn het meest actief tijdens de zomermaanden. De grote schuldige hiervoor is de stijgende temperatuur. Door het warme weer versnelt hun metabolisme en beginnen ze zich volop voort te planten. Des te warmer het is, des te meer vliegen en muggen je zal zien omdat daardoor ook hun voortplantingscyclus verkort. Afhankelijk van de temperatuur, begint de voortplanting halfweg de lente in april of mei en komen vliegende insecten massaal onze tuinen en woningen binnen tijdens de zomermaanden.

Herfst

Tijdens de herfst daalt de temperatuur en zo ook de activiteit van insecten. ’s Morgens en ’s avonds laten ze zich steeds minder zien maar overdag blijven ze nog actief. Muggen leven gemiddeld enkele maanden maar als het warm blijft, kunnen ze zich nog tot laat in de herfst voortplanten.

Winter

Van zodra de temperaturen het vriespunt naderen, gaan veel koudbloedige insecten in een soort van winterslaap. Sommige muggen zoeken ook warme plekjes in huis of boomholten op om de winter te overleven zodat ze zich in het voorjaar terug kunnen beginnen voortplanten.

Het hele jaar insectenvrij dankzij vliegenramen en -deuren

Wil jij vliegen, muggen en andere vliegende insecten buiten houden? Dan kan de VliegenraamExpert je helpen! Onze insectenwering – vliegenramen, horren, vliegendeuren en schuifvliegendeuren – bieden de ideale bescherming zonder afbreuk te doen aan het uitzicht van je woning. Onze vliegenramen en vliegendeuren kunnen immers perfect afgestemd worden op de stijl en kleur van je woning.

Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte!